الاثنين، 15 فبراير 2016

بطاطس بالباشميل

558531_545689975489605_1602697607_n

4 بطاطس مقطعه شرائح سمك 1سم
1/4 كيلو لحم مفروم
بصله كبيره مفرومه
ا طماطم مبشوره
ملح وفلفل اسود

مقادير الباشميل
5 ملاعق دقيق
ملعقتين كبيره سمن
كوبين حليب
1 كوب مرقة دجاج
1/2 كوب جبن شيدر

الطريقة:
تقلي البطاطس في الزيت
تذبل البصله في الزيت ثم يضاف اللحمه المفرومه وتقلب
ضعي الطماطم والملح والفلفل وتترك حتي تنضج
ترص شرائح البطاطس في الصينيه وضعي عليها خليط اللحم وتسوي بالملعقه..

نحضر الباشميل
ضعي السمنه علي مع الدقيق وقلبيه حتى يتحمر ويضاف الحليب بالتدريج مع التقليب ومرقة الدجاج حتى يغلظ
يرفع من النار
اسكبي الباشميل علي البطاطس واللحمه وتدخل الفرن حتي تحمر من الوجه

مصدر هذا الموضوع : بطاطس بالباشميل



0 التعليقات:

إرسال تعليق