سأقدم لكم طريقة أحلى كشري مصري ، اليكم هذه الطريقه الرائعه والبسيطه واتمنى ان تنال اعجاب الجميع.
المقادير
- 3 x معلقة صغيرة ملح
- 2 x كوب عدس (غامق)
- 2 x عدد بصلة
- 1 ½ x كوب أرز عادى
- ½ x كوب شعرية
- ¼ x كيلو مكرونة (مقصوصة + سباجتى)
مقادير طريقة تسوية المكرونة
- 200 x جرام مكرونة (او نصف كيس)
- 2 x لتر ماء
- 2 x معلقة صغيرة ملح
مقادير الصلصة الحمراء (صلصة الطماطم)
- 7 x عدد طماطم
- 2 x معلقة كبيرة صلصة طماطم
- 2 x عدد فص ثوم (مفروم أو مقطع شرائح)
- 1 x معلقة كبيرة زبدة
- 1 x معلقة صغيرة ملح
- 1 x معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون
- 1 x عدد بصلة
- 1 x عدد مكعب مرقة دجاج
مقادير الدقة – صوص الثوم المصرى
- 8 x عدد فص ثوم (مفروم)
- 3 x معلقة صغيرة كمون
- 2 x عدد ليمونة
- 2 x معلقة صغيرة شطة (ناعمة)
- 1 x معلقة صغيرة ملح
- ½ x كوب خل
- ¼ x كوب ماء
مقادير حمص مسلوق
- 5 x كوب ماء
- 1 x كوب حمص
الخطوات
- هننقع الرز فى ماء لمدة ساعة وبعدين نغسله ونصفيه
- هنغسل العدس وننقعه فى الماء لمدة ربع ساعة.
- هنقطع البصل شرائح صغيرة ونضيفه فى طاسة على النار مع شوية زيت ونقلبه لحد ما يتحول للون الذهبى ونرفعه من على النار ونصفيه كويس ونحتفظ بالزيت.
- فى حلة على النار هنضيف باقى زيت البصل والعدس ومعلقتين صغيريين ملح أكواب ماء ونسيبه يغلى.
- هنسيب العدس يستوى لمدة حوالى 10 دقائق لحد ما يبقى طرى ونصفيه ونسيبه على جنب ونحتفظ بماء السلق.
- فى حلة على النار هنضيف شوية زيت ونضيف عليهم الشعرية ونقلبها كويس لحد ما تتحول للون الذهبى.
- هنضيف على الشعرية 2 كوب من ماء سلق العدس ومعلقة ملح صغيرة ونسيبه يغلى.
- هنضيف الأرز للشعرية بعد ما الماء يغلى ونقلبه كويس ونغطيه ونسيبه على نار هادية لحد ما يشرب الماء
- هنحضر المكرونة
- نغلي الماء في حلة كبيرة
- نضيف الملح
- نضيف المكرونة و نقلبها باستمرار علشان متعجنش
- نسيبها من 8 لـ 12 دقيقة تغلي مع الماء و بعد ما تستوي صفيها من الماء
- هنخلط الرز والعدس والمكرونة فى حلة كبيرة
- هنحضر الصلصة
- نقطع الطماطم مكعبات ونضربها فى الخلاط مع صلصة الطماطم ونصف كوب ماء و تترك جانبا.
- نفرم البصل بالوجه الناعم من المبشرة.
- فى حلة هنسيح الزبدة ونضيف البصل والثوم ونقلبهم جيدا لحد ما يبقى لونهم ذهبى.
- نضيف عصير الطماطم ونقلب جيدا.
- نضيف الملح والفلفل ومرقة الدجاج ونقلب كويس لحد ما الخليط يتماسك.
- نضيف الصوص للطعام على حسب الحاجة .
- هنحضر الدقة
- نخلط الثوم والكمون والشطة والملح كويس.
- فى حلة صغيرة هنضيف الخليط ونضيف الخل والماء ونعصر الليمون ونقلبهم على النار كويس.
- هنسيب الخليط يغلى وبعدين نرفعه من على النار ونسيبه يبرد ويبقى جاهز للاستخدام.
- هنحضر الحمص
- هننقع الحمص فى الماء لمدة ساعة.
- هنصفى الحمص ونغسله كويس.
- هنغلى ماء على النار فى حلة كبيرة وبعد ما تغلى هنضيف الحمص ونسيبه يغلى مع الماء لمدة 10 دقائق.
- بعد 10 دقائق هنرفعه من على النار ويبات فى الماء لليوم التالى.
- هنقدم الحمص مع الشطة والليمون أو نستعمله فى وجبات تانية على حسب الحاجة.
- هنقدم الكشرى مع الصلصة والدقة والحمص وبالهنا والشفا..
مصدر هذا الموضوع : طريقة عمل أحلى كشري مصري
0 التعليقات:
إرسال تعليق