سأقدم لكم بالخطوات السهله والبسيطه والموضحه طريقه عمل لازنيا شهيه، اليكم هذه الطريقه الموضحه أتمنى ان تنال اعجابكم جميعا.
اللازانيا من الأكلات الإيطالية الشهيرة، وهي لذيذة جداً، يمكن أكلُها ساخنة أو حتى باردة فهي على الجهتين لذيذة،
أول حاجة الحشو
نصف كيلو لحم مفروم
2 كوب عصير طماطم
باكيت صلصة طماطم (ملعقة كبيرة ونصف)
حبة فلفل أخضر
حبة بصل
حبة جزر
ملح – فلفل – قرفة – حبهان صحيح
اقطع الخضروات (البصل والفلفل قطع صغيرة – الجزر مبشور)
اسخن ملعقة زيت زيتون أو زيت ذرة على النار
وأضع اللحمة عليها
وفوراً اضع القرفة علشان يضيع ريحة زفرة اللحم
وبعد ما يتغير اللون الوردى بتاع اللحمة
أضع الخضار عليها
وأقلب حوالى دقيقتين وبعدها أصب عصير الطماطم
واحط الملح والفلفل الاسود – والحبهان اطحنه طازج واضيفه
وأغطيها حتى تتسبك الطماطم
ولما تتسبك اضيف صلصة الطماطم ونصف كوب ماء
وأول ما تتشرب اللحمة كل الماء اللى فيها
كدة تبقى الحشوة جهزت عندى
نيجى للبشاميل
طريقة مختلفة شوية ودسمة شويتين بس عجبتنى اوى
2كوب ماء
6 ملعقة كبيرة لبن بودر
حبة جزر صغيرة مبشورة
ثلث كوب دقيق (3 ملاعق كبيرة)
علبة قشطة (ممكن نصف كوب كريمة)
2 ملعقة كبيرة جبن سائل (استخدمت كيرى ومرة استخدمت بريزيدون)
2 ملعقة كبيرة زبدة
مكعب مرقة دجاج
عيدان قرفة – حبهان – فلفل ابيض
فى كوب ماء نضع الجزر المبشور مع القرفة والحبهان
ونغليهم غلوة على النار
وده شكلهم بعد الغلى
صفيهم وندوب فيهم اللبن البودر
وبعدين نضيف عليهم كوب الماء الثانى ونقلبهم
فى حلة نضع الزبدة مع مكعب المرقة
وبس يدوبوا سوا نضع الدقيق\
ونقلب حتى تروح نكهة الدقيق النئ
وبعدها نضيف اللبن شوية شوية ونقلب بسرعة حتى ما يتكتل
وبعدها نضع الفلفل الابيض وننزل من على النار ونضع القشطة
والجبن
وبكدة خلص البشاميل
نيجى للازانيا
انا استخدمت النوع ده
بنسلق اللازانيا فى ماء مغلى مع ملح وزيت
وبس 7 دقائق نطلع الشرائح وننزلها فى ماء بارد
ونبدأ فى رص الصينية بتاعتنا
ندهن الصينية الاول بطبقة بشاميل
وبعدها لازانيا
وبعدين بشاميل
وبعدين مفروم
وهكذا لغاية اخر طبقة بتكون بشاميل
وبعدها نجهز (بابريكا – زعتر مجفف – ثوم بودر) << اختيارى\
ونرش على الوجه
وندخلها فرن ساخن ونفتح الشواية فى الآخر علشان اللون الأحمر الجميل
ولما تطلع نسيبها تهدا شوية مش نقطعها على طول
وبعدها تمتعى بأحلى وأطعم وألذ لازانيا
مصدر هذا الموضوع : طريقه عمل لازنيا شهيه
0 التعليقات:
إرسال تعليق