طريقه عمل الشركسيه هناك البعض من الاشخاص لا يعرفون ما هى الشركسيه فهى لها طرق مختلفه لكنها بكل طرقها جميله حيث انها تمثل وجبه متكاملة و مفيدة لما فيها من فيتامينات وكربوهيدرات يحتاج اليها الجسم ونقدم لكم طريقة عمل الشركسية بطريقه سهله و بسيطه هتعجبكم كتير
مكونات الشركسيه :* ارز ابيض جاهز
* صدور فراخ مسلوقه جاهزه
* بصل و ثوم
* كزبره جافه
* ورق لورى
* بابريكا
* عين جمل مطحون
* قرفه
طريقة عمل الشركسية :
– تحمر البصلة بدون زيت او سمن و لكنها تحمر بواسطه المرقه المستخلصه من سلق الفراخ و فى اثناء تحمير البصله يرش عليها كزبره و كلما احتاجت البصله الى الشوربه يصب اليها قليلا فقليلا .
– و بعد ذلك يرش على البصله قرفه و تقلب مع البصله و بعدها يوضع ورق اللورى لكى تتخلل الرائحه مع البصل و بعدها يرش عليهم البابريكا ، و بعدها تزود البصله بالمرقه اذا كانت جفت من المرقه ثم بعدها يوضع فصين ثوم مبشورين و الملح و يفضل تقليل الملح لان المرقه بها ملح ، ثم يوضع الفلفل الاسود و عند اكتمال نضج البصل يوضع عين الجمل المطحون و تزود المرقه و تقلب جيدا .
– و عند الغليان تخفض درجة الحراره لمدة نصف ساعه عند اكتمال نضج عين الجمل و كل ما تزداد الشركسيه سمكا من ممكن ان تزود بالمرقه و بعدها تذوب قطع العيش بمرقه ساخنه ، ثم تسكب على الشركسية و بعدها تترك الشركسيه على النار ليكتمل نضجها ثم تقدم مع الارز الابيض و قطع الدجاج .
مصدر هذا الموضوع : طريقه عمل الشركسيه
0 التعليقات:
إرسال تعليق