الثلاثاء، 10 مايو 2016

طريقه عمل الشركسيه

1020125141827

طريقه عمل الشركسيه هناك البعض من الاشخاص لا يعرفون ما هى الشركسيه فهى لها طرق مختلفه لكنها بكل طرقها جميله حيث انها تمثل وجبه متكاملة و مفيدة لما فيها من فيتامينات وكربوهيدرات يحتاج اليها الجسم ونقدم لكم طريقة عمل الشركسية بطريقه سهله و بسيطه هتعجبكم كتير

مكونات الشركسيه :* ارز ابيض جاهز
* صدور فراخ مسلوقه جاهزه
* بصل و ثوم
* كزبره جافه
* ورق لورى
* بابريكا
* عين جمل مطحون
* قرفه

طريقة عمل الشركسية :

– تحمر البصلة بدون زيت او سمن و لكنها تحمر بواسطه المرقه المستخلصه من سلق الفراخ و فى اثناء تحمير البصله يرش عليها كزبره و كلما احتاجت البصله الى الشوربه يصب اليها قليلا فقليلا .

– و بعد ذلك يرش على البصله قرفه و تقلب مع البصله و بعدها يوضع ورق اللورى لكى تتخلل الرائحه مع البصل و بعدها يرش عليهم البابريكا ، و بعدها تزود البصله بالمرقه اذا كانت جفت من المرقه ثم بعدها يوضع فصين ثوم مبشورين و الملح و يفضل تقليل الملح لان المرقه بها ملح ، ثم يوضع الفلفل الاسود و عند اكتمال نضج البصل يوضع عين الجمل المطحون و تزود المرقه و تقلب جيدا .

– و عند الغليان تخفض درجة الحراره لمدة نصف ساعه عند اكتمال نضج عين الجمل و كل ما تزداد الشركسيه سمكا من ممكن ان تزود بالمرقه و بعدها تذوب قطع العيش بمرقه ساخنه ، ثم تسكب على الشركسية و بعدها تترك الشركسيه على النار ليكتمل نضجها ثم تقدم مع الارز الابيض و قطع الدجاج .

 

مصدر هذا الموضوع : طريقه عمل الشركسيه



0 التعليقات:

إرسال تعليق