الجمعة، 1 مايو 2015

قالب الكبدة بالسبانخ

المقادير:

  • ملعقة كبيرة زيت زيتون
  • بصلة مفرومة ناعم
  • 2 حزمة كرات مفروم ناعم
  • باكو سبانخ معصور ومصفى
  • فصين ثوم
  • 1/4 ملعقة صغيرة جوزة الطيب
  • نص كوب بقسماط مطحون
  • نص كوب جبنة رومى مبشورة
  • نص كوب كريمة لبانى سميكة
  • ملعقة ملح
  • بيضتين
  • نص كيلو كبدة فراخ

الطريقة:

  • شوحى البصل والثوم والكرات فى زيت الزيتون جيدا ثم اقسميهم نصفين نصف يظل فى الإناء ونصف فى طبق عميق
  • اضيفى للإناء السبانخ وجوزة الطيب وقلبى جيدا
  • اضيفى للسبانخ نص الجبنة الرومى ونص الكريمة ونص البقسماط وملح وفلفل
  • اضربى الكبدة فى الخلاط ثم قلبيها مع البصل الباقى وبقية الكريمة والبقسماط والجبنة واضيفى ملح وفلفل
  • ضعى نصف خليط الكبدة قالب كيك طويل ومبطن بالفويل ثم خليط السبانخ واضغطى بالملعقة ليتساوى
  • ادخليها فرن 400 f لمدة ساعة
  • تقدم مع سلطة خضراء و بالهنا و الشفا

مصدر هذا الموضوع : قالب الكبدة بالسبانخ

Source: قالب الكبدة بالسبانخ

مصدر هذا الموضوع : قالب الكبدة بالسبانخ



0 التعليقات:

إرسال تعليق