الخميس، 14 مايو 2015

وصفة فراخ بانيه

المقادير:

  • انقعي الفراخ فى التتبيله لمدة لا تقل عن ساعتان داخل الثلاجة وكلما زادت فترة النقع زادت طراوة الفراخ فتصبح طريه من الداخل ومقرمشه من الخارج لذلك يفضل تتبيلها و نقعها قبل الطهي بيوم .
  • اخلطي الدقيق والبقسمات والفيجيتار ثم ضعي فيه الفراخ على الجانبين مع الضغط على الفراخ حتى تتشرب الخلطة .
  • سخني طاسة الزيت و راعي أن يكون غزير بحيث يغطي الفراخ أثناء القلي .
  • ضعي الفراخ ثم هدئ النار حتى تنضج الفراخ من الداخل مع تقليبها على الجانبين حتي تأخذ اللون الذهبى الشهى .
  • اخرجي الفراخ بعد القلي ثم صفيها من الزيت تماماً .

الطريقة:

  • 1- نصف كيلو فراخ بانيه .
  • 2- التتبيله الشهية ( 2 كوب لبن + ملعقه بهارات+دقه ثوم +ملح+فلفل اسود +ملعقتين خل +ملعقه زيت زيتون )
  • 3- نصف كوب دقيق + نصف كوب بقسماط مطحون خشن + 2 كيس فيجيتار او كورن فليكس

مصدر هذا الموضوع : وصفة فراخ بانيه

Source: وصفة فراخ بانيه

مصدر هذا الموضوع : وصفة فراخ بانيه



0 التعليقات:

إرسال تعليق